Увеличените студентски такси - абсурд, гавра и скандал

Мисия София

02-03-2013, 12:00

Снимка:

studentstvo.com

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Честито, студенти! УНСС вдигна семестриалните такси

Сдружение на майките скочи срещу ректорското решение в УНСС

Абсолютен скандал и гавра със студентите е абсурдното решение на ректорското ръководство на УНСС да повиши таксите за обучение с над 33 на сто при положение, че годишната инфлация за 2012 г. според НСИ е едва 4,2 на сто.

Това се казва в позиция на Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град". Да бъдат незабавно публично оповестени и извадени на светло всички бонуси, премии, награди и допълнително материално стимулиране на ректорите брокери, които от години прибират тлъсти наеми от кръчми и нощни клубове в Студентския град, настанени в разрез със Закона за висшето образование в държавни имоти, предоставени от държавата на висшите училища.

Това е предложението на Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град", активистите на което са силно притеснени и обезпокоени от скандалното и с нищо необосновано решение на академичното ръководство на Университета за национално и световно стопанство да повиши таксите за обучение с над 33 процента. Студентите от УНСС обаче не са дойни крави – те имат пълното право да протестират и да настояват абсурдното увеличение веднага да бъде отменено след като се знае, че според данните на Националния статистически институт годишната инфлация за 2012 г. е едва 4,2 на сто, подчертават от Сдружението.