Глобиха дядо Николай за тапетите в храма

Според Вежди Рашидов белята е направена. Дори сега да се свалят тапетите, ще бъдат унищожени надписите под тях

Пловдивският митрополит Николай е глобен за тапетите в митрополитския храм "Света Марина". Това съобщи пред журналисти край Перущица министърът на културата в оставка Вежди Рашидов. 

"Нищо не е отложено, спазил съм закона, направихме му няколко проверки", каза Рашидов.

Той уточни, че владиката не е спазил предписанията и затова е глобен в рамките на закона, но той не може да го вкара в затвора, предаде агенция "Фокус". Съвестта на министъра в оставка е чиста, че си е свършил работата. Той няма да изземе ролята нито на следствието, нито на съда.

"Не е въпрос на мое лично мнение, защото аз като художник лично бих отишъл и свалил тапетите. Историята не се лепи с тапети, не става по-красиво", каза министърът в оставка. После попита пловдивчани, като интелигентни хора, не са ли свалили вече тапетите.

Според Рашидов белята е направена вече, дори сега да се свалят тапетите, ще бъдат унищожени надписите. Според министъра в оставка всеки, който не е специалист, трябва да пита, ясно е, че не може да разбира от всичко. Затова си има експерти.

"Аз не мога да го съдя, той е вашият владика, отидете пак да му кажете", каза още Вежди Рашидов. После поднесе извиненията си към митрополитите и духовниците, които дадоха урок как се избира патриарх.