Павлова с признание: Искаме да управляваме отново!

Трябваше да развием повече икономиката, посочи строителният министър в оставка

Заедно с развитието на инфраструктурата и стремежа да се запази фискалната и финансова стабилност, трябваше да вложим енергия обаче и за развитието на икономиката и намаляване на безработицата в страната, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова пред bTV.

Тя бе категорична, че изобщо няма място за коментар дали ни трябват всички построени пътища, защото те са "гарант за безопасност, инвеститори и по-малко жертви".

"Трябваше да се помисли повече за намаляване на безработицата, въпреки че тя не е проблем само у нас, а е глобален", посочи Павлова.

По думите й ГЕРБ е положил много усилия, за да бъде постигната финансовата и фискална стабилност на страната, като нейната цел е била България да се докаже като стабилна страна и така да привлече инвеститори.

"Няма нищо лошо в това да сме старателни и прецизни, но трябваше да се балансира и със заетостта, увеличаването на доходи и намаляването на безработицата", подчерта Павлова.

По думите й е нямало нужда дефицитът да е 0.4%, като той спокойно е можел да бъде 1,3 или 2%.

"Можем да го увеличим занапред, но това не значи, че просто трябва да дадем парите за пенсии или минимална заплата, а да го инвестираме смислено, за да развием икономиката", подчерта строителният министър в оставка.

Тя бе категорична, че ГЕРБ иска да управлява отново.

"Ще изработим добра програма, фокусирана върху икономическото развитие, което не е за сметка на фискалната дисциплина. Сега обаче трябва да подкрепим президента като човек, в който е концентрирано бъдещето ни", добави Лиляна Павлова.