Прав му път на Марешки, прав й път на "Ярешки"

Янев се пъне, че коалицията за него е вече затворена страница

Яне Янев бе категоричен, че коалицията му с Веселин Марешки вече е затворена страница за РЗС.

"Прав му път на Марешки, нека да си търси своите възможности. Дядо ми е казвал, че минала вода воденица не кара", каза той.

"Вчера имаше заседание на Политическия съвет на РЗС. При така създалата се ситуация във Варна, РЗС е политическа сила, която е извънсистемна, винаги е била срещу този модел и се съобрази с искането на хората. Ние считаме, че ситуацията от деня на подписване на споразумение с Марешки до момента се е променила. Тогава считахме, че Марешки има влияние във Варна. Сега разбрахме, директно от гражданите на Варна, че това влияние не съществува.

Изборите, освен всичко друго, са и съобразяване с нагласите на обществото. Който не следи пулса на обществените реакции, е за негова сметка. Подведоха ни резултатите от последните местни избори – той реализира добри резултати. Така, както варненци се заканиха на Кирил Йорданов, ние считахме, че той е основният проблем", допълни Янев.

По думите му хората във Варна ясно са посочили, че корупционният модел в града се олицетворява от Кирил Йорданов, Марешки и Гуцанов

"Не ние, хората го казаха. Гражданите се произнесоха и ние се съобразяваме с мнението им. Ние виждаме, че те възприемат нашите тези – за нова Конституция, за Велико народно събрание, за отзоваване на депутатите, за падане на имунитетите на съдии, прокурори и депутати", посочи в заключение Яне Янев.