Строят къщи за сирачета в Тракия (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

04-03-2013, 12:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриват дом за психично болни в Южен

6 центъра от семеен тип приютяват 72 деца в Пловдив

Изграждането на две къщички за настаняване на деца в неравностойно положение от семеен тип стартира днес в близост до блок 7 в район Тракия. Ритуалната първа копка направиха пловдивският кмет Иван Тотев и управителят на фирмата-изпълнител – „Импулс – МС” - Константин Чотов.

Тук, в Тракия, ще бъдат изградени две от общо 6 къщички, които ще спомогнат за деинституционализацията на грижите за хора в неравностонойно положение в Пловдив. Спечеленият от общината проект се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ и е на обща стойност от близо 3.7 милиона лева. Срокът за строителство на тези къщички е 3 месеца. След това те ще бъдат оборудвани и вече ще може центровете да започнат работа. Така децата в неравностойно положение ще имат по-добри условия за развитие. По проекта в Пловдив ще бъдат разкрити общо 72 места за деца над 3 годишна възраст, заяви кметът Иван Тотев.

На свой ред Константин Чотов, управител на фирмата-изпълнител благодари за оказаното му доверие и съдействието на местните институции. Имаме всички финансови и материални ресурси за реализиране на проекта. Къщичките ще са двуетажни с площ около 600 кв. метра. Те ще разполагат със спални помещения, столова, кабинети за възпитателите и санитарни помещения, които ще се разположат в подземно ниво. Чотов посочи още, че другите сгради ще бъдат изградени в края на ул. Богомил в квартал „Гладно поле” и на ул. „Лъджене”, „Липник” и „Лазар Маринчешки”.