Орешарски не искал да става премиер на временен кабинет

Дали ще съм водач на листата в Бургас решава ръководството на БСП, заяви ексфинансовият министър

Ексфинансист номер 1 на България от кабинета Станишев - Пламен Орешарски, няма да приеме покана да оглави временно правителство.

Това стана ясно днес по време на еднодневното му посещение в Бургас. На среща с журналисти обаче депутатът коментира, че до този момент не е получавал информация името му да се спряга за евентуален премиер, при победа на социалистите на изборите.

"Не мога да кажа дали ще бъда водач на листата на БСП в Бургас, това решение оставям изцяло в ръцете на ръководството на партията", каза още Орешарски. 

Той изрази надежда, която и партия да управлява от тук нататък да не си позволява "мислене на глас", тъй като именно тази непоследователност в политиката е спряла инвестициите в страната. "Политиката, която бива обвинявана за рестриктивна никак не беше чак толкова рестриктивна. Един от най-добрите примери в това отношение, е че целите години в мандата на правителството на ГЕРБ – 2010, 2011 и 2012 г. сумарните разходи надвишават пълните години на предходното правителство с приблизително 18 млрд.лв.”, заяви още финансистът.
На срещата стана ясно, че водачът на листата на бургаска област ще бъде утвърден до 20 март, а в края на месеца, ще станат ясни и всички имена и позиции на кандидат-депутатите от БСП, поясни областният лидер Атанас Зафиров.