Мъжът-факла от Раднево е в клинична смърт

Състоянието му е критично

В изключително критично състояние е 53-годишният мъж, който миналата седмица се самозапали в Община Раднево. Това съобщиха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, където се борят за живота му.

Днес пациентът е трябвало да бъде опериран, но още при първите интервенции е изпаднал в клинична смърт. Това е наложило незабавна реанимация и сърдечната му дейност е била възстановена. В момента той се намира в Интензивния сектор на клиниката.

Припомняме, че на 28 февруари бяха направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката.

Към операциите трябваше да се пристъпи още на 27 февруари, но те бяха отложени заради усложнение в белите дробове.

Мъжът бе транспортиран в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги” вечерта на 26 февруари в кризисно състояние и с дълбоки изгаряния. Впоследствие се оказа, че има и тежък токсичен шок и съмнения за вдишани топли пушечни газове. Термичните травми се определят като трета степен на сериозност и са засегнали 75% от повърхността на тялото му.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен