12-годишната щерка на Брендо отвлечена в "Бояна"

Имало е престрелка, ранен е шофьорът на детето, откаран е в болница

12-годишната дъщеря на Евелин Банев - Брендо е отвлечена тази сутрин в столичния квартал "Бояна".

Имало е престрелка, ранен е шофьорът на детето, съобщиха от МВР.

Стрелбата на булевард "Пушкин" е станала около 07.30 часа.

Момичето е отвлечено при излизане от дома му, а 36-годишният шофьор е прострелян.

По първоначални данни трима маскирани препречили пътя им, стреляли по охранителя и отвлекли детето с джип BMW Х5.

Охранителят е откаран във Военномедицинска академия. Състоянието му се уточнява.

След стрелбата той е бил контактен и е успял да каже, че момиченцето не е ранено при похищението.

Районът на престъплението е отцепен от полицията. Опъната е полицейска лента. Виждат се изстреляните гилзи на земята. Водят се следствени действия, проверяват се автомобилите на входа и изхода на столицата. Полицията издирва джипа, с който е извършено отвличането.

На 15 февруари Софийcкият грaдcки cъд поcтaнови 7 години и 6 мeceцa зaтвор зa Eвeлин Бaнeв-Брeндо.

Той e обвинeн зa оргaнизирaнe нa прecтъпнa грyпa и прaнe нa над 2 млн. евро от контрабанда на наркотици.

Тогава съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лева, колкото е и сумата, за която той е подсъдим за пране на пари.

В момента соченият за "кокаинов крал" Брендо е в Софийския затвор, където чака делата си. Бившата му жена, която е майка на отвлечената Лара, бе засечена преди седмици да му носи храна в затвора.

Кой е Евелин Банев-Брендо?

Според полицейски източници той е препирал пари, спечелени от трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа.

Част от тях са инвестирани в България чрез редица новосъздадени строителни фирми. Брендо взимал парите от кокаина и ги прекарвал през финансови къщи в Австрия, Германия и Швейцария, сочи разследването на прокуратурата.

Основен инвеститор у нас е финансова къща "Прайвът Файненс Юнион", чийто шеф Константин Дишлиев, бе застрелян през май 2005 г. пред ресторант "Тадж Махал".

Според разследващите убийството на Дишлиев е предупреждение срещу Брендо за провалена пратка от 819 кг кокаин 3 месеца по-рано.

У нас се счита, че Дишлиев всъщност е третата жертва на провалената доставка кокаин. Преди това са застреляни Васил Горчев-Кьоравия и Димитър Тодоров-Бретона.

Предполага се, че парите от кокаина са влизали в България през австрийската фирма "Юрам инвест холдинг фийр", която е собственик на 97 на сто от българското дружество АФО. Управител в дружеството е Десислава Дишлиева, а сред собствениците фигурира и бившият й съпруг Брендо.

Другата линия на финансовите потоци минава през свързани фирми на съдружника на Евелин Банев - Петър Колчев, който е негласният управител на няколко фирми, твърдят от обвинението.

Очаквайте подробности!