София завардена, под дърво и камък дирят Лара Банева

Детето не е пострадало при стрелбата, твърди раненият охранител

Отвлечената 12-годишна Лара Банева, дъщеря на Евелин Банев-Брендо, не е пострадала при престрелката, успял да разкаже във ВМА раненият Борислав Цеков, който я охранявал.

Тя и униформеният гард излизали тъкмо от двора на къщата с автомобил "Шкода", когато черен джип BMW X5 препречил пътя им.

В него пътували трима маскирани мъже, които излезли и изкрещели всички да залегнат.

Започнала престрелка, 36-годишният охранител извадил оръжието си, при което похитителите стреляли с "Макаров" и го ранили.

След това момиченцето било качено от похитителите в джипа и офейкали към Околовръстното.

По случая има косвен свидетел - жена, която излизала да разходи кучето си, чула изстрели, но не видяла похитителите.

Раненият охранител е в тежко състояние, в шокова зала, с две прострелни рани в областта на   белия дроб, съобщи ген. Стоян Тонев, началник на ВМА. Предстои му операция.
Според Тонев в момента реална опасност за живота на простреляния няма, но всичко зависи от следоперативния период и контузията на белия дроб.

Полицията вече заварди всички изходни артерии и издирват детето и джипа, но разследващите предполагат, че извършителите ще опожарят колата.

Както Sofiautre.bg вече написа стрелбата и отвличането на 12-годишното дете на Евелин Банев-Брендо стана около 07.30 часа на столичната улица "Пушкин" в квартал "Бояна".

Районът на престъплението все още е отцепен от полицията. Опъната е полицейска лента. Виждат се изстреляните гилзи на земята.

Продължава огледът на мястото на инцидента и на колата, от която е отвлечено момиченцето.