Школи по суинг и съвременни танци във "Включи града"

Работилници за плетене от ракита, изработка на кукли, мозайка, стъклопис ще отворят врати по време на феста

Интензивен курс на начинаещи по суинг танци и семинар за съвременен танц са новите попълнения в програмата на арт феста "Включи гтрада", който ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина. "Turn on Swing" ще разкрие на начинаещите ентусиасти тайните на стиловете линди хоп, буги вуги, чарлстон и уест коуст суинг. Курсът ще води Милко Кралски, койтон е един от двамата лицензирани международни съдии в Източна Европа с 25 години треньорски опит.

Семинарът "Да си направим движението“ пък е предназначен за всички пленени от магията на съвременния танц. Д-р Татяна Соколова - хореограф, режисьор, танцьор и преподавател по съвременен танц и алтернативни театрални форми в НБУ ще води форума, който ще се проведе във Флората и алеите на Морсктата градина. 

Както Burgasutre пръв писа уникален танцов пърформанс пък са приготвили от бургаското студио “Дюн” специално за “Включи града”. Той ще се казва "Бургас през март" и ще напълно размие дистанията между творец и публика. Освен танцовите пърформанци екипът на феста са подготвили искатинска арт академия с много творчески ателиета, уъркшопи и семинари.

"С оглед спецификата на част от уъркшопите и максимално добрата им организация, част от тях изискват предварителна регистрация. Записването става през сайта на фестивала http://www.vkluchigrada.com/bg/registration и е отворено до 17 март, включително.

Верен на идеята да популяризира модерното изкуство, "Включи града" и тази година ще предложи уъркшопи по дигитални изкуства, ползващи едни от най-съвременните технологии при създаването на артистични продукти. С технологията Мotion tracking (в букв. превод – "проследяване на движение") и създаването на звуково-светлинни композиции (Едисон) ще ни запознаят Андреас Хайдер, Сибин Василев и Фабиан Блайш – и тримата със значителен опит в интерактивните артинсталации, играещи си с границата между физическата и виртуалната реалност", разказаха организаторите.

Истински фурор предизвика в пилотното издание уъркшопът по журналистика. Затова за желаещите да проверят таланта си всеки ще може да се включи с новина, написал сам, фоторепортаж или интервю. Темата ще са насочени към отразяване на случващото се във фестивала, а най-добрите от тях, ще бъдат издадени в специален бюлетин.

Арт ателиета за изработка на кукли, плетене от ракита, мозайка, керамика, стъклопис, моден дизайн са част от богатата програма на феста.

"Общинското социално предприятие "Морски знаци" ще предложи работилница за морски сувенири. Освен че ще има пряк досег до изкуството, участниците в тези ателиета ще могат да си тръгнат с нещо за спомен, изработеното на място от самите тях", поясняват организаторите на иновативния фестивал.