Фандъкова още чака оставките на сгафилите кметове

Кметицата се надява Димитър Димитров и Стоян Начев да ги дадат още днес

Столичният кмет изрази надежда, че до края на деня на бюрото й ще бъдат оставени поисканите от нея оставки на районните кметове на Изгрев и Триадица.

"Нямам съмнение, че това ще се случи", коментира Йорданка Фандъкова пред журналисти.

По думите й при единия кмет (Димитър Димитров на Изгрев бел.ред.) има прецедент, недопустим за кмет – шофиране в нетрезво състояние.

"При кмета на район Триадица (Стоян Начев – бел.ред.) назначих повторна проверка още на 21-ви февруари, те показаха, че при разпределяне на средствата от работна заплата той е проявил субективизъм, не е изготвил правила за разпределяне на тези средства", добави тя.

"Това е недопустимо, кметовете трябва създават екип, да работят законосъобразно и екипно. Това е моето виждане и аз държа всички да го правят", заяви кметицата.

Фандъкова допълни, че е разширила проверката в Триадица , като в зависимост от констатациите кметът на района ще понесе своята отговорност.

"Винаги, когато има нарушения се сезират и компетентните органи. Ако има финансови нарушения тогава проверките ще бъдат изпратени на АДФИ и ако има по-сериозно – на прокуратурата", обеща тя.

Кметицата поясни, че оставките не се депозират директно при столичния кмет и трябва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.

След гласуването за мен е важно да не се пречи на работата в районите, заяви тя и обеща, че ще се постарае още с гласуването на оставките, да бъдат предложени и нови кметове на двата столични района.