Първият ни омбудсман води по точки в конкурса

Мисия Бургас

07-03-2013, 12:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поредни четирима в борба за омбудсман на Бургас

Таньо Атанасов надмина четиримата кандидати

Първият и единствен до момента омбудсман на Бургас Таньо Атанасов за пореден път излезе с преднина пред другите четирима кандидати за длъжността.

Той е събрал най-много точки на проведения в началото на март конкурс за нов обществен посредник.

Както Burgasutre писа четирима бяха отсяти и допуснати да се явят на конкурса. Съгласно определения регламент Атанасов е получил общо 49 точки. По 41 точки имат Тодор Пенчев и Тодор Тодоров. Единствената дама кандидат Росица Казакова е оценена от комисията с 39 точки.

Владимир Бояджиев беше първият отпаднал от конкурса, заради липса на достатъчен трудов стаж. Другият участник Петър Пенчев пък е с 33 години стаж, офицер и командир на рота, той има практика и като преподавател. 
Единствената дама в листата Росица Станкова Казакова е със специалност педагогика и психология до момента тя има трудов стаж предимно като преподавател.
Тодор Тодоров е с икономическо и юридическо образование и 37 години трудов стаж бил е кмет на село в бургаска област. 

Сега седемте общински съветници в комисията - Карамфилка Апостолова като председател, Руслан Карагьозов, Галя Василева, Живко Димитров, Ангел Божидаров, Чанко Мирчев и Константин Бачийски излизат с предложение до ОбС да се избере за омбудсман между пръвите трима, спечелили най-много точки в конкурса.