Старт на уличните ремонти в "Централен" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

07-03-2013, 13:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Райна Петрова сгащила крадла на желязо

Откриват нови паркоместа и пешеходни алеи на ул. "Спас Гинев"

Старт на уличните ремонти в пловдивския район "Централен" дадоха днес градоначалникът Иван Тотев и районният кмет Райна Петрова. Първата зона, която ще бъде благоустроена, е улица „Спас Гинев“ и пространството между ДКЦ 2 и блока на бул. „Васил Априлов“ 100.

Район Централен има амбициозна програма за строителство за тази година. Виждате колко рано започваме – още в началото на март. Ние стартираме първи в сравнение с останлите градове в страната. Това се случва благодарение на факта, че приехме общинския бюджет още в края на миналата година и ще ни даде повече време за работа, посочи Тотев. Има много места, за които хората се оплакват и трябва спешно да се ремонтират. Парите за изграждането на тези зони идват от приходите от гаражи и се подпомагат  от бюджета, посочи още градоначалникът.

На свой ред Райна Петрова посочи, че ремонта на ул. „Спас Гинев“ и зоната около ДКЦ 2 ще струва близо 20 хиляди лв. С реконструкцията ще бъдат и сигурени около 20 нови паркоместа, удобни пешеходни алеи, ще се премахне метален фургон, който пречи на движението, след което ще се озеленят прилежащите площи.

Тя посочи , че съвсем скоро ще започне работа и по улиците „Цар Георги Тертер”, „Бунтовнишка”, „Брестовица” и в карето между „Братя Миладинови”, „Мусала” и „Антон Страшимиров” и др. Навсякъде реконструкциите се съгласуват с ВиК и компаниите с подземна инфрастуктура, за да сме сигурни, че ремонтът е цялостен и новата настилка няма да бъде изкъртена за други ремонти, посочи още Петрова.