Бони Тейлър се изправя срещу Елица и Стунджи

Булевард

07-03-2013, 14:30

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Елица и Стунджи - пак на Евровизия

Ще имаме ли късмет с "Кисмет" (ВИДЕО)

Ветеранката ще представя Великобритания на Евровизия

Елица и Стунджи ще имат силна конкуренция, ако успеят да се класират на финала на Евровизия с песента "Кисмет". Там ги очаква ветеранката с дрезгав глас Бони Тейлър, която ще представя Великобритания.

61-годишната певица ще изпълни нова балада, озаглавена Believe In Me, и ще се надява да върне успеха на Великобритания в ежегодния телевизионен конкурс за поп музика. Страната е печелила конкурса само веднъж от 1981 г., а в последните години много изпълнители оставаха на последно място или в дъното на класацията.

"За мен е истинска чест и съм много щастлива, че ще представям страната си на Евровизия и особено с толкова прекрасна песен. Обещавам да дам всичко от себе си за Великобритания", заяви Тейлър. Песенният конкурс Евровизия, който се излъчва в цяла Европа, тази година ще се състои в югозападния шведски град Малмьо на 18 май.

Британците се надяват Тейлър да подобри представянето от миналогодишната Евровизия, когато друг британски ветеран, Енгелберт Хъмпърдинг, остана на предпоследно място. Великобритания е една от Големите пет страни с най-голям финансов принос към Европейския съюз за радио и телевизия, чиито песни се класират автоматично за финала. Подобно на Хъмпърдинг, Тейлър беше избрана чрез вътрешно гласуване в Би Би Си.