Убиецът на бременната Петя: Беше ми скучно и я убихме!

Потресаващи подробности за зверското убийство в Западен парк

"Беше ми скучно и досадно и затова я убихме заедно с приятеля ми".

Това признание шокира психолози от МВР, които разпитвали 19-годишния Емил Азов, задържан за жестокото убийство на 20-годишната Петя Тодорова.

Младата бременна жена бе открита захвърлена в двуметрова бетонна шахта в Западен парк във вторник вечерта.

Полицията арестува Емил Азов и неговия приятел Михаил Миков, който му помагал и също измъчвал и удрял беззащитното момиче.

Докато правел самопризнанията, очите на Емил се насълзили, но не било от съжаление от това, което е направил, а от страх за бъдещето си. Емил трудно признал, опитвал се да назовава нещата по различен начин, но накрая разказал подробно всичко.

Измърморил под носа си едва чуто: "Съжалявам", но от кумова срама, коментират експертите пред в. "24 часа".

Неговият приятел Михаил Миков, на 23 г., признал първи за случилото се пред столичните полицаи. Той описал подробно какво са направили.

Обяснил, че двамата отишли първо в апартамента на Емил, където трябвало уж да се разберат какво ще правят с бременността на момичето. Нищо неподозиращата за намеренията им Петя пристигнала в дома на Емил с очакване да се разрешат нещата.

Там обаче тя била разочарована от отказа на Емил да поеме отговорност за бащинството. След това тримата се отправили към парка. Прилъгали Петя, че имат уговорка с техен приятел да се видят, и отишли до безлюдното място край шахтата.

Емил познавал добре района, защото именно там преди около три месеца опитал да запали друга своя интимна приятелка. Тя била колежка на Михаил, с която се запознал наскоро.

За мястото около шахтата Емил бил сигурен, че е достатъчно отдалечено от случайни минувачи и е скрито от любопитни погледи.

След като двамата завели Петя там, извадили спрей и я напръскали в лицето. Бременната жена паднала зашеметена на земята, а те започнали зверски побой. Удряли я с каквото им попадне - с пръти, юмруци, ритали я безжалостно.

Двамата са изтезавали зверски момичето, докато тя им се молела да престанат. След това започнала да се извинява, и да търси помощ, но те се нахъсвали още повече от нейната беззащитност.

След това двамата решили да се изгаврят с девойката и я съблекли чисто гола. После изхвърлили тялото на Петя в шахтата, без да са сигурни, че е издъхнала.

След това решили да я заровят жива и започнали да хвърлят пръст върху нея. По-късно съдебно-медицинската експертиза установява, че Петя е починала още по време на побоя в следствие на черепно-мозъчна травма.

Когато приключили с убийството, Емил и Михаил започнали да мислят как да се отърват своите окървавени дрехи. Съблекли се и ги скрили в близък трафопост. После изведнъж се сетили, че докато били тримата заедно в жилището на Емил, Петя е изпуснала някъде на леглото мобилния си телефон. Върнали се обратно, взели и него, и го изхвърлили при техните дрехи. По-късно се прибрали по домовете си, сякаш нищо не се е случило.

"Това е напълно безсмислено убийство, направено от абсолютни безделници, хора без път и посока. Техният профил съвпада почти напълно с този на убийците на Николай Йорданов, който бе разфасован на части и захвърлен в различни посоки. Такъв е и Владимир Бошнаков, който разчлени телата на длъжниците си", обясни зам.-директорът на Института по психология на МВР Росен Йорданов.