Внимание, внимание! Копърките чуват, виждат и клюкарят

Мисия София

08-03-2013, 16:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Таксиджиите с таблети, турят им и каскети

5000 столични таксиджии ще следят за бедствия и аварии в столицата

Повече от 5000 таксиметрови шофьори в столицата ще информират при аварии и бедствия.

"Днес положихме правната основа със споразумение, с което ресурсът, който има звеното "Аварийна служба" към Националния съюз на превозвачите, от мобилни екипи с високопроходима техника, джипове, специфично оборудване, ATV-та, при необходимост да бъде ползван от всички служби при аварии и бедствия".

Това каза Румен Крумов, председател на Националния съюз на превозвачите, на подписване на споразумение за сътрудничество при аварии и бедствия със Столична община.

"В нашата структура основно влизат таксиметровите автомобили, с отдавна изградена комуникация. Едно от най-полезните неща за организацията за справяне с проблемни ситуации, свързани с аварии, бедствия и кризи, са именно тези над 5000 очи и уши денонощно на територията на общината", допълни той.

Според Крумов, въпреки видеонаблюдението, от таксиметровите шофьори на момента може да се получи най-точна информация за това какво се случва.

"Има голям интерес от фирмите, които са наши членове, и особено от тези, които имат изградени аварийни служби. Това най-просто казано започва с екипи за репатриране на автомобили при ПТП, но те могат да бъдат ползвани за много други неща", обясни още той.