ГЕРБери за вот се стягат

Подбират правилните хора, а не такива, които си мислят, че депутатстването е професия

ГЕРБ се готви за изборите сериозно, с подбор на правилните хора, коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на управляващите Красимир Велчев.

"Готвим се за изборите, тази седмица започнаха събранията по региони, по градове. Другата седмица предстоят събранията в София", съобщи депутатът.

"Напоследък много се говори за новите лица в политиката, искам да напомня, че преди три години и половина всичките бяха съвсем, съвсем нови лица. В този мандат от групата около 40 души напуснаха парламента и дойдоха още по-нови лица. Това, което ние съблюдаваме в нашата политика е, че народните представители трябва преди всичко да са се доказали. При нас има най-много млади хора. Но не трябва и с това да се прекалява", коментира Велчев.

Така той отговори на призива на левицата - парламентът да се подмлади, а старите депутати да сдадат банките в НС.

"Народен представител" не може да е професия, отвърна той на Столетницата.

По думите му трябва да има мандатност на депутатите, а в следващия парламент трябва да влязат доказани хора пред обществото и пред своите избиратели, твърди Велчев.

"Хората трябва да идват тук, дори ако трябва да се промени Конституцията и да се ограничи броят мандати, за да остава човек прекалено дълго тук в парламента, защото остава извън някои ежедневни проблеми на хората.

Както аз съм дошъл от бизнеса, не съм се откъсвал и за един ден от средата и хората, с които съм живял преди това, това е главното и за всеки един бъдещ народен представител. За да има млади хора, преди всичко основата трябва да е добра и хората в парламента да са с опит, да са се доказали в обществото и пред своите избиратели не че са добри партийни членове, а че са хора, които имат опит в организация, в екипност, в професията. Това е едно от най-главните условия", посочи депутатът.

На въпрос дали ще се кандидатира за народен представител в следващия парламент Красимир Велчев заяви, че все още не може да даде категоричен отговор.