Хиляди цветя и послания в бутилки за дамите в Бургаско

Бургас Лайф

09-03-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Даряваме зюмбюл за вечна любов, нарцис за ново начало

Празнични концерти допълниха настроението в Деня на жената

Уникални послания, затворени в малки стъклени бутикли, хиляди цветя и празнични концерти направиха празника на дамите в Бургаско незабравим. Стъклени шишенца, ръчно изрисувани и декорирани с цветя бе дарът от областния управител Константин Гребенаров за дамите част от обществения живот в региона. 

Вътре бе поставено пожеланието на Гребенаров по повод Международния ден на жената. С него той поднасе уважението си към силата, увереността, вдъхновението, новаторството, професионализма, енергията, които притежава жената и които днес са толкова необходими. 

Мини сувенирите бяха направени в творческата работилница на хора с увреждания, в която използваха стари вестници и неизползваеми материали от бита, за да заживеят втори живот, превръщайки се в уникални по рода си подаръци.

Хиляди цветя раздадоха младежи

Хиляди цветя бяха раздадени на дамите в Бургаска област от структурите на ГЕРБ по случай Международния ден на жената – 8 март. Инициативата се проведе за шеста поредна година. В Бургас младежите изненадаха с жеста дамите, които се разхождаха в центъра на града. 

Общинските съветници Антон Берданков и Димитър Людиев заедно с кмета на с. Маринка Лъчезар Колев пък зарадваха с красиви цветя дамите в местния пенсионерския клуб. Специално за тях самодейният състав на жените в клуба бе подготвил празнична програма. Организацията в Карнобат поздрави жените от тракийските клубове "Капитан Петко войвода" и "Слав Мерджанов" и се включи в организирания от тяхпразник. Дамите в Поморие също получиха цветя от местната структура.

Кметът на Царево зарадва с цветя общинските служителки за 8 март

Кметът инж. Георги Лапчев поднесе цветя на всички общински служителки по случай Международния ден на жената. Градоначалникът им пожела винаги  с усмивки да озаряват света, да бъдат щастливи, обичани и ценени от мъжете, а работният ден за жените от администрацията продължи с повече настроение. Цветя имаше също за всички дами от приемният ден на кмета. 

Тържествата по случай празника започнаха от предната вечер в общината. Народно читалище "Г. Кондолов" организира концерт под надслов "За тебе мамо"

Дамите от Пенсионерските клубове в общината също празнуваха. Кметът на общината Георги Лапчев и председателя на Общински съвет Царево Даниел Скулиев подариха на възрастните дами специална торта и цветя, а те от своя страна ги поздравиха с песни.