Полезните свойства на вареното яйце

Животът

10-03-2013, 05:36

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Диета по гликемичния индекс бори пъпките

яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини триптофан итирозин

Яйцата крият рискове за сърцето така мислеха до сега, но ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца, които дори помагат за отслабване, предаде БГНЕС.

Канадски учените опровергаха лошата репутация на яйцата, свързана най-често със сърдечни заболявания, особено при хора, които ядат по повече от две яйца седмично.

До сега се смяташе, че най-вреден е жълтъкът, но според ново изследване яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане.

Също така яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини триптофан итирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.

Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малкохолестерол, отколкото преди 30 години.