НХК навъртял шоковата сметка за ток на Летния театър

Няма надписани фактури, отсякоха от енергото

От EVN излязоха са категорична позиция, че шоковата сметка за ток на Летния театър е отчетена коректно и няма завишение в стойностите на фактурата.

Проверката бе инициирана по жалба на община Бургас, заради съмнения за надписана сметка. От енергото обаче заявяват, че сметките са коректни, а отчетът е точен. Обяснението според EVN за рязко набъбналата фактура, въпреки че театърът не работи, е заради това, че на същата сметка излиза консумираната енергия за сградата на НХК, която от юни 2012 г. бе прехвърлена на общината. Оттогава тя била включена в сборната фактура на ОП „Летен театър, фестивали и концерти” по желание на клиента, отсякоха от енергото.

Включването на двата електромера на обект ‘’Дом на нефтохимика’’ към фактурата на ОП „Летен театър, фестивали и концерти” е фактор, влияещ директно на количеството консумирана електроенергия сравнено с периоди преди 01.06.2012 г. Това се вижда и при анализ на консумацията,  според който значителна част от потреблението на електроенергия на ОП „Летен театър, фестивали и концерти” се пада именно на посочените два електромера, отнасящи се към обект „Дом на нефтохимика”", заявиха още оттам.