Подлудиха депутатите със свирки, десетки с метли "измитат" НС (СНИМКИ)

Парламентнът е ограден с метални заграждения, а полицаите са един до друг

Стотици пртестиращи за пореден ден се събраха на протест пред парламента срещу монополите и лошото управление на държавата.

Едни носят метли, лопати, тоалетна хартия, памперси и мокри кърпички за депутатите.

С метлите те смятат символично да "изметат" сегашното Народно събрание, а памперсите и останалите тоалетни принадлежности са донесли на народните представители, защото според тях голяма част от избраниците са се изпуснали в гащите.

Едно от дърветата до парламента е увито в тоалетна хартия. Протестиращите скандират: "Не искаме боклука!"

С мощни скандирания "Мафия", "Оставка" и надувания на свирки, друга част от протестиращите настояват за незабавни промени в Изборния кодекс, прекратяване дейността на монополите и спиране на процедурите по приватизационните сделки, като тази за БДЖ.

Протестиращите пред парламента докараха и "новия служебен автомобил" на народните представители.

Няколко души добутаха син трабант с метла на предното стъкло и се опитаха да го паркират на служебния паркинг встрани от Народното събрание, но бяха спрени от полицейския кордон.

Те обясниха, че това ще бъде новият служебен автомобил на правителството. Един от организаторите на протеста Янко Петров се качи на тавана на трабанта и помоли всеки да хвърли върху возилото по 1 стотинка дарение за политиците.

Протестиращите обясниха, че народът е буден и не трябва управляващите да се заблуждават, че могат да продължават с политическите машинации.

Около издигнатите заграждения и полицейски ленти има полицаи, разположени на около метър един от друг, които пазят сградата на Народното събрание, която е заградена от всички страни.

Обстановката е спокойна и към момента няма инциденти или пререкания с униформените.

Всечки протестиращи обещават да бъдат единни в протеста до края.

В събота те организират общо събрание, на което за пореден път ще обсъдят своите искания и действията, които ще предприемат по-нататък.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен