Помитат парламента

Пореден протест с метли и лопати на изпроводяк за депутатите

Протестиращи ще се съберат отново в ранния следобед пред парламента.

Протестът се организира във Facebook, а мотото му е: "Да изметем боклука, не искам подмяна, искам промяна".

Демонстрацията ще бъде малко преди в 16:00 ч. президентът Росен Плевнелиев да обяви състава на новия служебен кабинет.

Въпреки че част от протестиращите настояваха да не се разпуска Народното събрание, за да се приемат промените в няколко важни закона, сега очакванията са хората, които се съберат пред парламента, да изпратят депутатите с метли и лопати

Хората продължават да искат парламентът да продължи да работи и да се създаде Обществен съвет, който да изработи програма за изпълнение на исканията на гражданите, да се формира програмен кабинет, да се промени изборният закон и да се мине от пропорционална към мажоритарна изборна система.

Въпреки настояванията им, очакванията са парламентарната шефка Цецка Цачева да удари финалния звънец на 41-вото НС на 14 или 15 март, когато служебният кабинет бъде назначен с Указ на държавния глава.

Цачева посочи, че липсата на време и липсата на доверие в този парламент са причините, които няма да позволят приемането на исканите от протестиращите промени.

Тя изрази очакване служебният кабинет да успокои гражданите и да следи за точното изпълнение на бюджета, както и да подготви и да проведе избори, които да не бъдат оспорвани.