Цветанов на изпроводяк: Служителите на МВР не заслужават това отношение от БСП

Спрете да се съмнявате в професионализма им, призова той

"Всички служители на системата на МВР, които са истински професионалисти, не заслужават подобно отношение и спекулации от политическата класа в България и най-вече от страна на БСП".

С тези думи министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов предаде поста си на своя заместник от служебното правителство Петя Първанова. На изпроводяк МВР шефът призова политическите партии - да спрат със съмненията за професионализма на служителите на органите на реда.

"Днес вече мога да говоря и за първи път ще го направя, за да неутрализирам публичните спекулации. Ще маркирам някой забелижителни имена в системата на вътрешните работи, които са гръбнакът на МВР и ще заявя, че не се съмнявам в техния професионализъм. Това са – главният секретар на МВР Калин Георгиев и зам.-главният секретар Станимир Флоров", подчерта Цветанов.

Той припомни, че по закон служителите на МВР са деполитизирани и те се ръководят само и единствено от върховенството на закона.

"Удовлетворен съм, че президентът Росен Плевнелиев посочи Петя Първанова за мой заместник и й пожелавам късмет и сили", обърна се Цветанов към своята заместничка.

Вицепремиерът в оставка представи отчетен лист и заяви, че смята, че е изпълнил своя ангажимент.