Руснаците тръгват на нов тур за имоти край морето

Супер ниски цени в Слънчев бряг привличат братушките на Юг

Супер ниски цени и изодни оферти за имоти по Южното Черноморие и по-конкретно в посока Слънчев бряг започна да привлича от рано руските клиенти на недвижими имоти.

Само за месец продадените в най-големия курортен комплекс на Балканите са повече от 20. Това споделят оt големите агенции в Бургас.

 Освен добрите цени обаче, които достигнаха до 300 евро на квадрат, а в зона Запад и до по-ниски стойности, основните клиенти по Черноморието търсели и безкомпромисно строителство. 

"Най-търсени продължават да бъдат безкомпромисните имоти, които по-често се срещат в зона "Изток" и са на по-високи цени, въпреки че в момента имаме един приличен спад. Сумите за малки апартаменти тип студио са много ниски, цената им е колкото средната заплата за няколко месеца на едни руски гражданин. Това привлече и друг клас клиенти и вече не се търгуват само много скъпите жилища на първа линия до морето", коментират брокерите. 

Нивата, на които се продава в момента са без аналог дори за най-крайните квартали на Бургас. В момента в Слънчев бряг се продават над 700 имота, но купувачите се броят на пръсти. Чужденците, които пред години инвестираха в недвижима собственост отчаяно се опитват да се отърват от нея.