Магистрати се събират на двудневен тренинг в Бургас

Мисия Бургас

14-03-2013, 06:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Семинар разкрива как да получим европейско финансиране

Проектът се изпълнява в партньорство с "Център на НПО Разград" и Деметра и е финансиран от фондация "Америка за България"

Двудневен тренинг "Правосъдие близо до хората: втора фаза" идва и в Бургас. Проектът се изпълнява в партньорство с "Център на НПО Разград" и "Деметра" и е финансиран от фондация "Америка за България".

Целта на тренинга е запознаване със системата за гражданско наблюдение на съда, повишаване на уменията за качествено и ефективно наблюдение и анализ на дейността на магистратите и практиките в съдебната система, обучение на местни координатори, граждански наблюдатели и експерти за провеждане на гражданско наблюдение на районен/окръжен съд по четири ключови теми по проекта и подобряване на партньорството между съда и гражданския сектор.

В обучителния тренинг ще участват представители на местни неправителствени организации, съдии и съдебни служители от окръжните съдилища в градовете Бургас, Сливен и Ямбол, както и от районните съдилища в градовете Бургас, Несебър, Поморие, Сливен, Ямбол и Царево.

През първия ден председателите на съдилищата и координаторите на екипи съвместно ще се обучават и ще обменят опит.

През втория ден е планирано учебно посещение в Окръжен съд и Районен съд в Бургас, където участниците ще погледнат отблизо съдебни дела.
Семинарът започва днес от 13,30 часа.