Опандизиха семейство за амфети и ганджа в София

Двойката разпространявала наркотици на територията на ж.к. "Надежда"

Полицаи от столичното Второ Районно задържаха семейство от София и техен съучастник след разследване на сигнал за разпространение на наркотици на територията на ж.к. "Надежда", съобщиха от МВР.

 

Във вторник вечерта двамата съпрузи били засечени на кръстовището на ул. "Христо Силянов" и бул. "Ломско шосе". Те пътували в семейния си автомобил. Щом видял униформените, мъжът тутакси хвърлил на половинката си пакет, който обаче тя не могла да скрие. В пакета имало седем бучки жълтеникаво вещество.

 

Полицаите задържали двойката, претърсили жилището им, където открили 10 пликчета с марихуана и бял прах. Експертна справка в СДВР сочи, че иззетите вещества са 30,06 грама амфетамин и коноп - около 4, 37 грама.

 

В апартамента бил и сътрудникът на наркотрафикантите - 27-годишен мъж от София, регистриран за управление на МПС след употребата на алкохол. Той продавал дрога от апартамента, докато съпрузите били да заредят с нови дози.

На двамата мъже е наложена мярка за неотклонение "задържане по стража" за срок от 72 часа, а на дамата - "парична гаранция" в размер на 1 000 лева.