Ивелина Василева повежда листата на ГЕРБ в Бургас

Мисия Бургас

14-03-2013, 10:26

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без кметове – депутати, от ГЕРБ търсят лоялни и работливи

Намеренията на Симеон Дянков, обявени неофициално от него преди 5 месеца, пропаднаха

Един успешен екс заместник-министър на екологията и екс заместник-кмет по евроинтеграцията ще води листата на ГЕРБ в Бургас, съобщиха от местната структура на партията.

Номинацията за първото място била повече от сигурна. За втори след нея се спряга областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев. От сегашните народни представители извън листата остава на този етап Вяра Петрова, около която гръмна скандал за конфликт на интереси.

Кметът на Бургас Димитър Николов също няма да е кандидат за парламента. Основната причина за решението му е доверието, което бургазлии вече са му гласували, избирайки го за кмет. 

Водачът на бургаската листа Ивелина Василева е била избрана не случайно, а най-вече заради високите резултати, които показа с работата си в министерството на Нона Караджова. Също като много успешна се показа Василева и като заместник кмет по време на първия мандат на кмета Димитър Николов. Тя успя с особена бързина и активност да разработи и спечели няколко значими проекта, като Бургас получи по това време похвалите и най-високите оцени за коректна и експедитивна работа по мащабни проекти като Водния цикъл на града.

Политическата й кариера започна преди 4 години, когато стана сътрудник в офиса на евродепутатката Румяна Желева. След това, почти веднага, бе харесана от кмета на Бургас Димитър Николов и получи поста зам. кмет по екология и евроинтеграция.

През есента на 2012 година на неофициално посещение в Синеморец пък бившият вече финансов министър Сиеон Дянков призна, че ще се кандидатира от Бургас. Вятърът обаче обърна посоката си и в момента такава опция изобщо не стои пред местните и централни от партията.