Без кметове – депутати, от ГЕРБ търсят лоялни и работливи

Политика

04-03-2013, 13:56

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

И вотът ще е на... 12 май

Бунтари в битка за депутати

ГЕРБ спъва Тотев за депутат

Кандидатите може и да не са от партията, но трябва да са оказали се общественици, учени и др.

Повече от два месеца преди предсрочните парламентарни избори, ГЕРБ определи и прие критериите, на които трябва да отговарят всички номинирани за кандидати за депутати.

Според тях, за бъдещия парламент се търсят членове и симпатизанти на ГЕРБ, които са лоялни към партията и са доказали, че работят за авторитета на партията и решаване на проблемите на българските граждани.

За народни представители от ГЕРБ могат да бъдат номинирани и издигнати хора, които не са членове на партията, но със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция, са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на България. Такива кандидати могат да бъдат известни и доказали се общественици, учени и други.

Изпълнителният комитет на ГЕРБ е решил още, че избрани кметове няма да бъдат издигани за кандидати за депутати, забраната обаче не важи за общински съветници.

Всички номинирани за кандидати ще трябва задължително да представят пред ГЕРБ определен набор от документи. В комплекта трябва да бъдат представени автобиография по европейски формат със снимка, свидетелство за съдимост, декларация, че срещу кандидата няма образувано наказателно производство, документ/декларация, че кандидатът не принадлежи към агентурния апарат на бившата Държавна сигурност, документ/декларация, че кандидатът няма неплатени публични задължения, копие от лична карта и Договор и декларация за политическа лоялност.

От ГЕРБ допълват, че номинациите за кандидати за народни представители ще се проведат на общински събрания, проведени във всички структури на партията до 17 март.

Единствено и само от компетентността на Изпълнителната комисия е да определи окончателно с решение водача на листата, както и кандидатите за депутати и тяхната подредба в листата на ГЕРБ. Във всички многомандатни избирателни ще бъдат регистрирани пълни листи, допълват от ГЕРБ.