Машина за почистване на графити и тротоарни автометачки купуват през 2013-а

Мисия Бургас

14-03-2013, 15:46

Снимка:

damusenevidi.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

200 кошчета за фасове пазят чисто по паркове и такси стоянки

2 000 нови контейнера за смет, които ще се почистват с антибактериален прах ще монтира общинскатата фирма "Титан"

2000 нови наълно автоматизирани контейнера за смет ще бъдат поставени в Бургас. Още следващата седмица в к-с "Славейков" ще бъдат монтирани първите, като се очаква до края на годината в града да бъдат подменени 600 съда за отпадъци.

"Те отговарят изцяло на европейските изисквания за безопасно ползване. Съдовете са с частично отварящ се капак, който се повдига само чрез натискане на педал. Новите контейнери ще се дезинфектират със специален антибактериален прах по италианска технология", обясниха от фирма "Титан".

Освен в к-с "Славейков" новите контейнери ще бъдат поставени и в "Изгрев" и "Лазур". 300 улични кошчета също ще бъдат подменени през следващите месеци, а на 100 места, където досега е нямало ще бъдат поставени. Община Бургас пък ще определи 30 места, където сметопочистващата фирма ще сложи контейнери за строителни отпадъци. 

"15 нови специализирани автомобила-сметосъбирателни машини,автометачки, автомиячки, контейнеровоз, челен товарач и самосвали, всички отговарящи на стандарт Евро 4 и Евро 5, предстои да бъдат закупени и поетапно пуснати в експолатация също тази година. През тази година ще бъде закупена и още специализирана техника за поддържане на чистотата на пешеходните зони, като моторни листосъбирачи, машина за почистване на графити, подвижна пароструйка и тротоарни автометачки", обясниха от фирмата. 

Паралелно с кампанията в Бургас ще започне и подмяна на металните кофи с пластмасови в селищата около града.