Пищен карнавал и креолски джаз на 25-и в Бургас

Бургас Лайф

15-03-2013, 12:42

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Карнавалът на Рио дойде с приказни костюми и акробатики на ръба на гравитацията

Изложба и прожекция на филм ще допълнят фиестата в стил Ню Орлиънс

Автентичен креолски джаз и приказни костюми ще пренесат атмосферата на величествения празник Марди Гра в Бургас. Спектакълът "Истории от Марди Гра" включва още тематична експозиция и прожекция на филм, които ще допълнят атмосферата на пищния карнавал. По традиция празникът се провежда в родината на родното място на джаза Ню Орлиънс. 

"Марди Гра" идва от френски и означава “Изобилен вторник”. Празникът продължава повече от 3 седмици и завършва именно във този вторник.Това е последният ден преди постите, в който се яде богата, тлъста храна.

Повече от век се отбелязва в много страни с пъстър фестивал, като идната седмица бургазлии ще имат възможността да се запознаят с тази традиция и културата на Нови Орлеан.", обясниха организаторите на спектакъла.

Той ще се проведе в 19,30 часа на 25-и март в НХК. На сцената ще се развихрят "ThePaulinbrothers", в компанията на Димитър Димитров, Вили Стоянов, Мишо Йосифов и Петър Момчев. В духа на оригиналния фестивал, дрескодът ще бъде карнавален и актьори ще пресъздадат атмосферата на Марди Гра, преоблечени в типични цветове и костюми.