С филм в памет на Йорданка Ингилизова откриха кино феста

Нежен валс посрещаше феновете на седмото изкуство пред сградата на театъра - поздрав от Бургаския духов оркестър

Кратък филм, посветен на създателят на феста в Бургас Йорданка Ингилизова даде старт на 11-ия кино маратон "София филм фест на брега". Делото на Ингилизова в подготовката на форума продължиха двете й дъщери, като Аля е и член на журито, с председател Христо Димитров-Хиндо.

Музикален поздрав отправиха от Бургаския духов оркестър към ценителите на седмото изкуство, които се насладиха на нежни валсове пред сградата на театъра минути преди старта на феста.

Първата лента, която се завъртя снощи в салона на общинското кино бе документалният "Витоша" на режисьора Любомир Младенов. Актуалната тема за природата и еко наследството, което ще оставим на децата си трогна бургазлии, а филмът заслужи бурните аплодисменти на публиката. "София филм фест на брега" ще продължи до 22 март с богата програма от филми показвани на кинофестивала в Кан и Берлинаре.

"На финала ще бъдат връчени две награди "Сребриста чайка" за най-добър филм, според журито и според класацията на публиката. Зрителите ще могат да гласуват след всяка прожекция", обясниха организаторите на фестивала. 

Билети за кино събитието могат да бъдат закупени от касата на театъра, като редовната им цена е 7 лв., 5 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Предлагат се също абонаментни карти за цялата програма на фестивала. За 10 прожекции цената е 60 лв., а за 20- 100 лв.