Facebook изригна: Свобода за Георги!

Пловдивчани се организират за мирно шествие в подкрепа на Сарай

Утре в 15,30 часа Георги Сарай ще обжалва мярката си за задържане под постоянен арест.  Пловдивчани се организират за мирен протест в негова подкрепа. Шествието им ще е в 15:00 часа пред сградата на Районен съд Пловдив.

Призивите за подкрепа на младия мъж, обвинен за палежа на офис на EVN, вече заляха Facebook.

"Свобода за Георги! Не позволявай полицията и прокуратурата да го превърнат в изкупителна жертва в полза на корпоративни и политическите интереси."

"Докога полицията и съдебната система, които робуват на мафиоти и монополисти, ще парадират и симулират прилагане на правосъдие, търсейки изкупителни жертви?! Като всички нас! А остават истинските престъпници на свобода! Кога властта ще се застъпи за народа? Нека всички подкрепим Георги Сарай! Един от хората, които искат гласът на народа да се чуе!!! Един от хората, които се застъпиха за народа и всички нас!"

Срещу Георги Сарай са повдигнати три обвинения: за опит на палеж на сграда на "КЕЦ Пловдив Север", собственост на "ЕВН България Електроразпределение" АД; за подготовка на палеж на сграда на ул. "Павликенска", собственост на "ЕВН България Електроразпределение" АД. Срещу него е повдигнато обвинение и затова, че е държал 33,6 г. марихуана на стойност 201 лв.