Джамбазки: Циганската престъпност ескалира!

Според него въпросът не може да бъде решен с фалшиви интеграции и с кражбата на евросредства

Снощната стрелба в столичния квартал "Димитър Миленков" е ясно доказателство, че етническата, циганската престъпност и насилие ескалират и естествено предизвикват ответна реакция, коментира Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и общински съветник в Столична община.

Според него на граничните линии на разделението между български къщи и цигански катуни има напрежение.

"Държавата се прави, че не вижда този проблем, оставя тази етническа битова престъпност да се вихри и тя предизвиква ответна реакция. Многократно сме предупреждавали, че ако на това явление не се сложи край, то ще доведе до гражданска война", твърди Джамбазки.

По думите му у нас има огромен проблем - цигански въпрос, който не може да бъде разрешен с фалшиви интеграции и с кражбата на евросредства.

Според Джамбазки системата възнаграждение срещу труд, спиране на социалните помощи, промени в наказателното законодателство, които да позволят на осъждани лица без трудови навици да придобият такива в местата за лишаване от свобода, са решението на проблема.

Той посочи, че може да се помисли за частично възстановяване на смъртното наказание за тежки престъпления срещу личността, както и за промени в устройствените закони от съдебната власт, така че тя да бъде по-ефективна.

"Това би решило циганския въпрос. В противен случай след години на разпад и все по-голяма спирала от взаимно насилие това нещо ще се превърне в граждански сблъсък неминуемо", каза още Ангел Джамбазки.