Местните гербери си искат Борисов за водач на листата в Бургас

Новините

19-03-2013, 11:21

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ивелина Василева повежда листата на ГЕРБ в Бургас

Предложението за експремиера идва от кмета Николов

С най-много гласове и при пълно единодушие членовете на ГЕРБ в застанаха зад кандидатурата на досегашния премиер на България - Бойко Борисов при номинациите за народни представители на конференцията на общинското ръководство в Бургас.

Борисов беше предложен за водач на листата лично от кмета на града Димитър Николов.

Вторият подкрепен 100% от членовете е Цветан Цветанов, а веднага след него по брой гласове се нарежда депутатът от 41-то Народо събрание - Иван Вълков, който получи подкрепата на 127 от участниците в изборния форум. В листата застанаха на челни места и настоящият областен шеф на партията в Бургас Димитър Бойчев, който изостава от вече бившия председател на Комисията по транспорт и далекосъобщения само с един глас.  

С мнозинство беше подкрепен и настоящият областен управител Константин Гребенаров, но и заместничката му, която избра да оглави комисията по дискриминация - Златина Дукова. На този етап като се изключи другата бурно одобрена номинация на бившата зам.-екоминистърка Ивелина Василева няма изненади след номинираните в листата.

С много гласове са и двете доскорошни депутатки - д-р Галина Милева и Диана Йорданова.

Как ще бъде наредена листата на бургаските гербери обаче ще стане ясно едва след като се произнесе Изпълнителната комисия.