Фандъкова с нови мерки за отчитане на парното

За да бъдат приети обаче трябва да се промени наредбата за топлоснабдяването на енергийното министерство

Промяна в начина на  изчисляване на дела на сградната инсталация, премахване на прогнозните сметки, измерване на количеството, изразходено за подгряване на топла вода и индивидуални договори с абонатите бяха мерките, които кметът на София Йорданка Фандъкова на срещата си с икономическия министър Асен Василев.

 

Sofiautre.bg напомня, че Йорданка Фандъкова поиска среща с със служебния министър на икономиката още миналата седмица, за да му предложи конкректни мерки и промени, относно сметките на потребителите към "Топлофикация – София".

 

Фандъкова бе категорична, че за да се реши проблемът с топлинната услуга, трябва да бъдат приети и промени в наредби и общи условия, които не зависят от общината, а от Министерство на икономиката.

 

За да станат факт тези мерки обаче е необходима промяна в наредбата за топлоснабдяването на енергийното министерство, обясни Фандъкова на извънредна пресконференция след срещата.

 

От думите й стана ясно още, че до края на деня в икономическото ведомство ще бъде създадена работна група, в която ще участват и представители и експерти от работната група към Столична община.

 

От "Топлофикация" пък съобщиха, че февруарските сметки за ток ще са с 19% по-ниски от предходния месец. Статистиката показва, че 80% от клиентите на дружеството ще платят сметки до 150 лв.