Волен напъва да нахлуе в МС, охраната го възпира

От "Атака" искали да видят какво върши служебния кабинет

Охраната на Министерския съвет не допусна лидера на "Атака" Волен Сидеров и членове на партията му да влязат на правителственото заседание, първото за служебния кабинет.

"Искаме да видим - как протича заседанието на Министерски съвет. Не виждам нищо, което да смущава това. Искаме прозрачност, присъствие на заседанието, няма да гласуваме", обяви националистът пред журналисти.

По думите му това правителство е служебно и няма как да се ограничава достъпа до заседанията му.

Павел Шопов пък коментира, че от партията им е подадено заявление за присъствие на заседание на Министерския съвет още на 13 март в качеството им на народни представители, когато все още Народното събрание не е било разпуснато.

Според писмото, изпратено до премиера Марин Райков, от "Атака" твърдят, че техните народни представители имат правото на достъп до класифицирана информация до полагането на клетва от следващия парламент.

Искането на Сидеров и съпартийците му е "във връзка със създаденото обществено напрежение в страната и необходимостта от прозрачност в управлението на държавата в периода до съставянето на законно избрано правителство.