Какво в дамската визия отблъскват мъжете

Животът

22-03-2013, 06:05

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Не понасям майка ти!

Проучване разкрива кои са гримовете и прическите, които мъжете намират за по-скоро отблъскващи, отколкото привлекателни

Може да мислите, че мъжете не разбират от "женски работи”, но се оказва, че всъщност те имат мнение по темата. Или поне по въпроса кое не им харесва и намират за по-скоро отблъскващо, отколкото привлекателно.

Проучване, проведено сред 100 представители на силния пол, разкрива кои са гримовете и прическите, които те определено не харесват. Разбира се, няма как да се стигне до генерални заключения, тъй като всеки има свои лични предпочитания и виждания за това кое е секси и кое - не. По някои точки обаче всички запитани мъже са напълно единодушни. Една от тях е, че естествено изглеждащите жени са най-красиви.

Ето и тяхната класация, или по-точно антикласация, събрана в 10 позиции.

1. Сребрист грим
Мъжете смятат, че нюансите на среброто, нанесени като сенки или очна линия, изглеждат изключително неестествено и "евтино”. Което пък им напомня за не толкова елитните представителки на най-древната професия.

2. Силно опушени очи

Така нареченият панда ефект е сред най-неприятните гледки за повечето мъже. Това разбира се не означава, че не харесват тъмен грим. Просто всичко трябва да бъде с мярка.

3. Бухнали къдрици
Всъщност мъжете много харесват къдрави коси, стига да са оформени. Бухналите неподдържани къдрави гриви обаче напомнят на силния пол за не толкова любимата им диско ера на 80-те.

4. Рошава коса
Небрежно разрошената грива, сякаш току-що сте станали от леглото, е много актуална тази година. Мъжете обаче отново влизат в спор с модата, обявявайки тази прическа за "изглеждаща като изгорена коса”.

5. Филиран бретон

Може би именно това е една от причините Кристен Стюарт да присъства в повечето мъжки антикласации. Любимата ѝ прическа носи на силния пол асоциация за мазна и немита коса. Което пък автоматично ги препраща към мисълта за ниска лична хигиена.

6. Тъмно червило
В този случай мъжете подхождат от практична гледна точка. Повечето от тях смятат, че тъмночервените устни са секси, но не приемат факта, че ще имат червило и по своите устни, ако целунат така гримирана жена.

7. Конска опашка

Модерната този сезон прическа също не е сред любимите на силния пол. Асоциацията, която предизвиква конската опашка у тях е за скучно момиче без въображение. На други мъже пък им изглежда детска и "зубърска”.

8. Бейзболна шапка
При вида на жена със спортна шапка с козирка, асоциацията на мъжете е за неподдържаност и нехайност към външния вид.

9. Кок
Интервюираните мъже смятат, че в ежедневието тази прическа подхожда единствено на домакините на средна възраст, както и на библиотекарките.

10. Къса коса

Късата прическа с падащи около лицето по-дълги кичури завладя цял Холивуд. Но именно тя напомня на мъжете на... мама. А замислете колко несекси отзвук има тази асоциация в тяхното съзнание./jenite.bg