Просветният министър на крака заради училището с Харлем шейк-а

Мисия Пловдив

22-03-2013, 07:55

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Родители чакат помощ от министъра за случая с "Харлем шейк"

Проф. Николай Милошев идва по повод нестихващите скандали с училищни директори

Служебният министър на образованието проф. Николай Милошев ще посети Пловдив по повод поредицата от скандални решения на местни училищни директори, съобщи Дарик. Става дума за нашумелия случай "Харлем шейк" в Хуманитарната гимназия "Св.св. Кирил и Методий", където организаторът 33-годишният учител Христо Данев бе принуден да подаде оставка.

Преди дни скандал се разрази и в ОУ "Димитър Талев", където педагогът Любка Бъндева бе отстранена от длъжност, а нейна колежка - наказана, заради повдигнат въпрос за размера на заплатите.

Родителите на класа на Данев внесоха молба до министъра на образованието след среща с ръководството на гимназията в понеделник. В нея те настояват учителят да бъде върнат на работа и изразяват притеснението си от стреса, на който са подложени децата им.

Родителите на децата от ОУ "Димитър Талев" ще търсят съдействие от министъра и искат оставката на директора Владислав Витев заради неспособността му да взима адекватни управленски решения. Според тях за двете години негово управление нивото в училището е спаднало.