Шествие с факли за "Часът на Земята" в центъра

Мисия Бургас

23-03-2013, 06:02

Снимка:

theplanetarypost.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Огнен пърформанс за "Часът на Земята" в събота

Паралелна акция ще се проведе до Пантеона, доброволци ще изпишат "ЗЕМЯ" с чаени свещи

Факелно шествие и огромни огнени надписи от чаени свещи са сред проявите, с които Бургас ще се включи в световната екоакция "Часът на Земята". В 20,30 часа милиони по света ще изгасят осветлението и чрез запалени свещи ще дадат своя принос към действията за преодоляване на климатичните промени и опазването на планетата и ресурсите й.

"Община Бургас за поредна година подкрепя инициативата на организацията WWF и ще се включи активно в световната кампания "Часът на Земята". В рамките на час до 21,30 часа ще бъде загасено фасадното осветление на сградата на общината и значимите общински обекти с художествено осветление", казаха от местната администрация.

В същия час, 20,30 пък от Тройката ще се проведе факелно шествие, а доброволци ще моделират знака "60+", станал символ на екокампанията, с чаени свещи.

Паралелна инициатива ще се проведе и до Пантеона, като част от арт феста "Включи града". В 19,30 часа от Морското казино ще тръгне шествие в посока Пантеона. Там всеки желаещ ще може да се включи в мащабно изписване с чаени свещи на думата "ЗЕМЯ". В 20 часа, когато ще бъдат изгасени всички светлини, публиката ще може да види красивия надпис, който напомня за значението на планетата и опазването й.

"Призоваваме и всички жители на Бургас също да подкрепят световната инициатива "Часът на Земята". Целта е да покажем, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живеем", призоваха организаторите на екоакциите.