Готови сме за коалиция, изцепи се Лютви Местан

ДПС търси съглашатели в бъдещия парламент по 4-5 приоритета

Избирателят ще реабилитира коалиционността като начин на управление в криза, твърди лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той подчерта, че ДПС е единствената партия, която говори за коалиционно правителство, базирано на широко съгласие по четири-пет приоритета.

Според Местан трябва да има приемственост между правителствата. Именно затова ДПС подкрепя запазването на плоския данък с 10% ставка, за разлика от тезите на БСП, които искат въвеждането на подоходна скала.

Местан допълни, че ниската ставка в никакъв случай не е самодостатъчно условие, за да се увеличат инвестициите у нас. Също така валутният борд трябва да бъде съхранен, заяви Местан.

"Следващото правителство трябва да отвори сетивата си за енергията на протеста и да направи всичко възможно да изпълни исканията. Следващото мнозинство обаче трябва да има сила и да каже "не" на искания, които биха дискредитирали статута на България като пълноправен член на ЕС и НАТО. Ние трябва да кажем и "не" на идеите за монополизация, но не можем да кажем "да" на антимонополното законодателство", допълни Местан пред Дарик.

По думите му трябва да се акцентира върху екологията, производството на биохрани и подпомагането на семейното фермерство.

"Трябва да има субсидии и за фермите, в които се определят от пет до десет животни, за да възстановим планинското животновъдство", коментира още лидерът на ДПС.