"Дондуков" 2 ням за думите на Цветан Василев

Най-доброто от печата

26-03-2013, 07:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Василев скочи на Плевнелиев

Няма напрежение между ГЕРБ и президента, твърди Цветан Цветанов

Президентът Росен Плевнелиев и администрацията му остана глухи за твърденията на банкера Цветан Василев, който вчера хвърли бомбата и обвини държавния глава, че защитава бизнес интереси, а не интересите на народа.

В интервю за австрийски вестник "Дер Щандард" собственикът на Корпоративна търговска банка заяви, че кръговете, които са направили Плевнелиев президент, се опитват в момента да вземат властта.

"Проблемът не е в това, че президентът има приятели, проблемът е, че приятелите му са от кръга на "Капитал", с които е имал бизнес контакти, но е обвързан и със система от неправителствени организации като "Отворено общество". Например политолога Огнян Минчев", казва Василев.

По думите на банкера президентът е избран заради харизмата на Бойко Борисов, а голяма част от икономическия екип на бившия премиер е излъчен от кръга "Капитал".

От "Дондуков" 2 заявиха, че отговор на интервюто на Цветан Василев няма да има. Според източници от екипа на държавния глава Плевнелиев смятал интервюто за битка между двама медийни собственици, в която не желаел да влиза.

"Няма да коментирам", отсече Трайчо Трайков.

"Врява и безумие", лаконично заяви пред "Стандарт" Симеон Дянков.

"Нито Кристалина Георгиева ми е леля, нито аз съм част от "Икономедиа". Единственото вярно е, че съм съученик с Дянков", отговори Бисер Боев. Той твърди, че от години не се е виждал с Плевнелиев.

"Няма напрежение между ГЕРБ и президента, нямаме основание за това", коментира пред bTV дясната ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов.

Попитан кой стои зад атаките срещу Плевнелиев, той заяви: "Не знам. Имам доверие на президента. Ние сме български граждани, трябва да вярваме в него".