Търсят иконописци за параклиса "Св. Георги Победоносец"

Кандидатите имат още 4 дни

Срокът за избор на иконописци за параклиса в Морската градина се удължава с 4 дни, съобщиха от инициативния комитет.

Те трябва да изработят 4 броя царски икони за иконостаса на едноименния параклис в Приморски парк.

Всички кандидати трябва да представят примерен проект (компютърна визуализация) и  портфолио, като в предложението си отбележат време за изпълнение и цена, включваща позлата и дъски. Крайният срок, в който иконите трябва да бъдат готови е 2 май 2013 година.  Това са и основните критерии, по които екипа, който да изработи иконите.

Изборът ще бъде направен от Инициативния комитет и поканени специалисти. Съгласно църковните канони, за да бъде осветен параклиса е необходимо да бъдат изработени поне 4 от общо 6-те икони на иконостаса, допълват още от комитета.

Те трябва да изобразяват Исус Христос, Света Богородица, Св. Георги Победоносец, Св. Йоан Кръстител. Иконите с ликовете на светците, които ще бъдат поставени на иконостаса трябва да бъдат с размер 60,5x84см.

Изборът на точно определен екип, който да изработва иконите се прави с цел иконостасът да отговаря на църковните канони и иконите, които ще бъдат поставени в него да бъдат в един и същи стил. За тяхното изработване, както и за всички дейности до настоящия момент отново ще се разчита на дарители.

Кандидатите трябва да представят своите предложения в сградата на Областна администрация - Бургас.