Решено: Общината тегли над 2 млн. лв. за "Подземният град"

Мисия Бургас

26-03-2013, 18:14

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Подземния град” готов за Никулден

Вноските по отпуснатите средства ще трябва да се погасяват в следващите 13 години

Дългосрочен заем в размер на 2 110 000 лв. ще изтегли местната администрация, за да финансира мега проекта "Подземен град".

Това гласуваха днес общинските съветници след обичайните пререкания между опозиция и властимащи. Предвидено е вноските по кредита да се изплащат в  рамките на следващите 13 години.

Както Burgasutre писа "Подземният град" ще е уникален атракцион с тунели, пресъздаващи морско дъно, с всичките му обитатели по стените, приказни герои, потънал пиратски кораб, въздействащи картини от звук и светлина.

Друга част от галериите ще изпратят посетителите на съоръжението в миналото на Бургас. В тях ще се представят различни символи на града, архитектурни и исторически връзки с историята. Ще има и кафе, където ще се появяват внезапно образите на стотиците извесни личности, родени в морския град. Предводено е и част от атракциите ще бъдат временно експонирани, а други ще се повяват при допир на определени места, някои ще бъдат холограмни и ще се появяват внезапно и ще пресъздават едно или друго събитие.