15 дни отсрочка за драмата в Ботевград

Мисия София

27-03-2013, 13:41

Снимка:

botevgrad.com

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Драма в Ботевград! Арест за мъж, залял се с бензин

Виктория Русимова заплаши днес да се самозапали, ако бъде изведена принудително от апартамента си

Кметът на Община Ботевград Георги Георгиев каза, че ще бъде отложена с 15 дни процедурата по напускането на жилището на жената, в чиято защита днес се събраха протестиращи от палатковия лагер в София.

През тези дни, Община Ботевград ще осигури средства на жената за наемане на адвокат, който да провери цялата методика по продажбата на жилището й.

Виктория Русимова от Ботевград заплаши днес да се самозапали, ако бъде изведена принудително от апартамента, докато протестиращи от палатковия лагер от София бяха в готовност за жива верига.

Мъж, дошъл в нейна защита, се заля с бензин и понечи да се самозапали, но полицаите го арестуваха и отведоха.

"Общината стигна до решение, че ако се стигне до дам, да се изземе жилището на това семейство, имаме една-единствена стая в общината, като общинска собственост, която ще им дадем, където ще могат да отидат да живеят", посочи Георгиев.

По думите му - всичко е в ръцете на съдебните власти, тъй като става въпрос за изпълнение или неизпълнение на заеми.

Георгиев каза, че се е срещнал с двама представители от събралите се пред блока на жената протестиращи, които са там, за да попречат тя да бъде изведена от дома си.

"Оказа се, че въпросната жена е работила преди за мен в едно предприятие. Казах й - няма по-скъпо нещо от живота, само умрял човек от гроб не се вади, всичко друго може да се преразгледа", отсече кметът, който допълни, че Виктория се е отказала да се пали.