Евакуират цяло школо заради пожар

Новините

27-03-2013, 15:24

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж балканските войни през погледа на бургаските деца

Децата са изведени от сградата около 13,15 часа

Десетки ученици от бургаското основно училище "Свети Климент Охридски" бяха евакуирани около заради сигнал за пожар. С кърпи на лицето, за да се предпазят от опасните газове, които се отделят по време на огнената стихия децата и преподавателите им напуснаха за броени минути сградата на школото в комплекс "Изгрев". Това стана днес в 13,15 часа по време на обучение за евакуация. 

В демонстрацията взеха участие представители на БЧК, служба "Противопожарна безопасност" и охранителна фирма "3С СОТ" ООД. Целта на акцията е да се покаже как действа системата за противопожарно известяване, с която разполага училището. 

Преди началото на демонстрацията експертите запознаха директорите на училища и детски градини от Бургас с начина на действие на противопопожарната система.

"Система за пожарно известяване трябва да бъде монтирана задължително в детски градини, училища, университети, читалища. Това предвиждат промените в нормативната уредба, регламентиращи правилата и нормите на пожарна безопасност при екстлоатация на обектите, като се разширява обхвата на обществените сгради, които трябва да бъдат осигурени с пожароизвестителни системи", обясниха специалистите. 

Такави състеми трябва да бъдат монтирани задължително в детски градини и ясли с площ над 400 кв.м., учебни заведения, където в пиковите часове има повече от 300 души, в библиотеки и читалища с площ над 100 кв.м.