19 водещи компании търсят стажанти в Бургас

Мисия Бургас

30-03-2013, 06:04

Снимка:

БСУ

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фирми набират млади бургазлии за летен стаж

Форумът "Дни на кариерата" ще се проведе на 3 април в БСУ

19 компании от страната ще предложат работни и стажантски места на студенти и млади специалисти в Бургас. Десетата кампания "Национални дни на кариерата 2013 – добра кариера, добър живот" ще се проведе в БСУ на 3 април от 10 часа. 

Както Burgasutre писа целта на форума е да срещне бизнеса с търсещите работа и да се пресече порочната практика млади специалисти да не бъдат одобрявани за място, поради липса на стаж.

"80% от търсещите работа отпадат още при подбора на документи, защото CV-то им е с правописни грешки или съдържанието на мотивационното им писмо не е компетентно написано. Един от шест, посетили форума, намира работа", каза Светлозар Петров, който е сред организаторите на борсата.

Резултатите от изминалите издания на "Дни на кариерата" в Бургас показват, че за пет години над 4000 студенти и млади специалисти са посетили кампанията в търсене на подходяща професионална реализация.

И тази година ден преди събитието се организират специализирани "работилници".  По време на тези срещи студнтите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведение по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които ще вземат участие.