Фирми набират млади бургазлии за летен стаж

"Дни на кариерата 2013" ще се проведе в БСУ през април

Най-голямият форум, на който младежи могат да кандидатстват за стажантско място в проспериращи компании "Дни на кариерата"2013 ще се състои в началото на април в БСУ. Традиционно на форума големи фирми подават ръка на образовани, но неопитни, младежи да стартират кариерата си като натрупат летен стаж в едни от най-преуспяващите компании у нас или зад граница.

Идеята на организаторите е да се избяга от порочния кръг, в който фирмите не искат да наемат кадри без опит, а младите специалисти да обречени да стоят безработни, поради липсата на реална практика по специалността си. По време на инициативата всяка фирма изпраща представители, които информират заявилите интерес за спецификата на съответната стажантска позиция. След предварителни разговори, задължителна автобиография следва селекция. Одобрените започват стажа си в началото на лятото.

Както Burgasutre писа през 2012-а над 500 младежи са потърсиха информация по време на бургаската борса в сградата на БСУ. Финанси, маркетинг и право бяха най-търсените от студентите специалности. Предложенията за старт на кариерата зад граница също се радваха на голямо внимание миналата година.

От налото на кампанията в седемте града, в които се провежда в "Национални дни на кариерата" са участвали 583 компании, а форума са посетили близо 155 хил. души.