Без ТЕЛК в Пловдив до 9 април

Мисия Пловдив

31-03-2013, 14:41

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ТЕЛК спира приема на документи за седмица

ТЕЛК с нов адрес

Комисията се мести на ул. "Перущица" №1

Всички пациенти, които трябваше да минат през 7 експертни комисии на ТЕЛК в Пловдив в периода между 1 и 8 април, получиха нови дати в рамките на този месец. Това каза завеждащата д-р Райна Ангелова, която се извини на болните за създаденото неудобство.

Отлагането на прегледите се прави заради преместването на институцията от детската градина на ул. „Четвърти януари“ N 36 в сградата на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ на ул. „Перущица“ 1. Изнасянето ще се прави по график и през цялото време в старата сграда ще останат експерти от комисиите, които ще информират гражданите.

От понеделник до 9 април ТЕЛК ще спре работа и ще започне да приема пак документи следващия вторник, каза д-р Ангелова. Тя увери, че хората от нейния екип са направили всичко възможно, за да информират гражданите. Уведомени са и по телефона и картотеките в Пазарджик, Смолян и Стара Загора, за да информират своите пациенти.

Новите помещения в РЗИ вече са ремонтирани и обзаведени. Стълбището е пригодено за хора с увреждания, а във фоайето има удобна чакалня за пациентите.     

В Пловдив работят 7 експертни комисии, като 5 са общи, а 2 са специализирани - очната обслужва пациенти от 6 области в Южна България - Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска, а в психиатричната се освидетелстват болни от 3 региона - Пловдивски, Пазарджишки и Смолянски.

В ТЕЛК работят 22-ма лекари с клинични специалности.

До преместването се стигна, след като община Пловдив обяви, че си взима сградата на ул. "4 януари" N 36, където в момента е разположен ТЕЛК. Според предварително изготвения план на  това място ще се построи детска градина, в която ще има малчугани, разпределени от 4 до 6 групи.