Нарисувай комикс за Кирил и Методий, спечели награда

Бургас Лайф

02-04-2013, 11:35

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пускат луксозна "История славянобългарска” за 250-и юбилей

Темата на разказа е "Дълбоки мисли с малко слова"

Конкурс за комикс, посветен на светите братя Кирил и Методий по случай 1150-тата годишнина от Великоморавската им мисия, обяви община Бургас. Нестандартната инициатива е съвместна идея на местната администрация, Чешки център в София и още пет български града.

Темата на разказа е "Дълбоки мисли с малко слова", като идеята е рисунките да казкажат с какво биха се занимавали в днешно време Кирил и Методий ако бяха живи и каква би била днес Европа без техния принос. 

Творбите може да изпращате до 21 април на адрес rumenova@czech.cz или на адрес гр. София, ул. Раковски 100, Чешки център. Всеки има право да участва само с една творба, като тя трябва да е с размери 29 cm х 21 cm, растер или вектор, 300 Dpi.

Професионално жури ще оценява комиксите в две категории до и над 15 години. Всяка от групите ще има победител, който ще получи парична награда - 300 лв. 

Най-добрите разказа ще бъдат показани в пътуваща изложба, чийто маршрут включва градовете София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Прага.

Повече информация може да получите по е-мейл: rumenova@czech.cz, тел. 02 815 54 37, както и от страницата: http://sofia.czechcentres.cz/14/komiksi-kiril-i-metodij/

Инициативата е в подкрепа на "Бургас 2019".