Изчезна българин, наел апартамента, от който полетя Галя в Канкун

Крими

03-04-2013, 09:44

Снимка:

в. 24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кела се появи в съда, докараха го с линейка

Вчера се навършиха 2 г. от гибелта на Галина Чанева. На 2 април 2011 г. тя полетя от 19-ия етаж на хотел "Емералд" в прочутия мексикански курорт

"Събота е денят на Галя. Тогава отиваме при нея. На гробището."

Думите са на Елена Чанева, преживяла най-тежкото, което може да се случи на една майка - да погребе собственото си дете.

Вчера се навършиха 2 г. от гибелта на Галина Чанева. На 2 април 2011 г. тя полетя от 19-ия етаж на хотел "Емералд" в прочутия мексикански курорт Канкун.

Днес около нейната загадъчна смърт все още има много въпроси без отговор, макар че случаят се разследва от две държави - Мексико, на чиято територия е станал инцидентът, и България, родината на жертвата, информира в. 24 часа.

На 5 април 2011 г. един телефонен разговор преобръща живота на съпрузите Елена и Чанко Чаневи от Карнобат. Гергана - приятелка на дъщеря им, която те са виждали само веднъж, им съобщава, че дъщеря им Галя е загинала в Мексико.

Родителите, които живеят в Карнобат, дори не подозират, че детето им е извън пределите на страната, още по-малко на друг континент. Те обаче са имали някакво безспокойство, тъй като няколко дни преди това загубили връзка с Галина.

Хората си мислят, че тя е в София, където учи и работи.

"Чувахме се всеки ден и затова бяхме притеснени, че не отговаря на телефона си", казва Елена Чанева. Тя търси упорито дъщеря си на 31 март, продължава и на 1 април.

Последният SMS

Най-накрая някой вдига телефона, но майката не чува гласа на дъщеря си. На 1 април около 23 ч на телефона на бащата пристига SMS: "На работа съм, не ме търсете. Утре ще се чуем." Чанко Чанев все още го пази в апарата си.

По-късно разследването установява, че Галина е оставила телефона в софийската си квартира. Посланието е написано и пратено от нейна съквартирантка.